Cel mai sigur pariu

2016-06-15 21:49:13
Lilisor
Ar fi fost alegerile locale din Oradea. Serios! Aș fi câștigat un pariu pe tema: așa-i că iese Bolojan primar în Oradea? Pentru că, în opinia mea (reflex dobândit după The Good Wife), n-a existat un alt candidat puternic, unul care să i se opună, cu argumente, idei etc.
Știu că-s discuții pe tema Bolojan vs. Oradea, ba că-i primar bun, ba că nu-i așa, că-i vândut Selina și RER și așa mai departe. Dar toate discuțiile astea au făcut un lucru: l-au ținut pe Bolojan în gura lumii. Oriunde-am ieșit din casă, am auzit de Bolojan. La coadă la oficiul poștal, la supermarket (o tanti voia să fie ironică la adresa unui prunc, de față cu vânzătoarea și-i spusese că-i dă Bolojan înghețată numai să se miște din loc), la piață, pe interneți. Bolojan parcă a fost acea celebritate a momentului care a murit și de care toată lumea-și amintește dintr-o dată. Ok, nu-i cea mai potrivită comparație, dar subliniază exact ideea.
În afară de Vușcan, care fie vorba-ntre noi ar face carieră-n București, unde-i plin de păcălici cu gura mare, de niciun alt candidat la Primăria Oradea n-am auzit. Am văzut ceva știri despre Nadia Pal, care miza foarte mult pe combaterea mirosurilor îngrozitoare care vin când de la ferma de porci, când de la Zahărul. Și zău că i-aș fi acordat votul dacă ar fi avut vreo șansă. Pentru că problema asta a mirosului pestilențial mă afectează și pe mine, chiar mai mult decât parcările sau ecranul uriaș din centrul orașului unde poți vedea meciuri de fotbal.
Adelina de la PSD a trecut neobservată, am aflat că există cu vreo 2 săptămâni înainte de ziua votului. Pe internet a fost inexistentă pentru mine. La fel și cu ceilalți candidați. Am aflat de ei în ziua votului, de pe buletin. Așa am văzut că și Alexandrinuța cea naivă și-ar fi dorit un fotoliu de consilier. Cu câteva zile înainte de vot am dat peste promisiunile unuia de la PSD care vrea internet gratuit pentru studenți. În condițiile în care în Oradea nu sunt suficiente locuri în cămine, unde mâncarea e proastă pentru că-i asigurată de o firmă ce face catering la majoritatea instituțiilor de stat orădene, unde cursurile nu-s deloc aliniate cu ceea ce se cere pe piața muncii, ei promit internet gratuit. De parcă n-ar exista internet gratuit în aproape tot orașul!
Poate trăiesc într-o bulă, de fapt nu poate ci sigur trăiesc în propria-mi bulă, unde primesc doar informațiile pentru care mi-am setat niște filtre destul de bune, dar pe internet n-am văzut mai nimic despre vreun alt candidat la Primăria Oradea. Și-o spun din prisma omului simplu, care consumă știri pe internet, iese-n oraș și mai aruncă un ochi pe pliante.
În timpul ăsta, io încă aștept un răspuns de la Primăria Oradea despre strada pe care locuiesc…

poza-i de la mitingul organizat de roșii în centrul orașului.

No related posts.

Citeste mai departe

Alte postari pe blogul Lilisor

De unde să știm?!
Vrem schimbare, dar numai dacă alții se schimbă!
Pregătiri și așteptări
Bună ziua căciulă …
Piramida priorităților
Ah, da, n-am chef de așa ceva!
Social rant
Șuncuiuș și Piatra Șoimului în aprilie 2017
Drumul Crucii-n Oradea din 2017!
Senzațional! Oradea va avea cea mai mare recoltă de cultură filarmonică!
După 30 de ani …
Am descoperit secretul universului! N-o să-ți vină să crezi ce AVANTAJE ai dacă citești despre SECRETUL pe care nicio agenție de agenturi străine nu-l vrea făcut public!
În 2017 mi-aș dori …
Fast Thinking
Da, am ieșit la protest!
Little boxes
Networking politic
Tinerii frumoși
oumaigad, mă plictisești!
Seducția puterii
Septembrie-n Bratca
Ziua când mi-a fost rușine că trăiesc în Oradea și-n România
Filme de pe Netflix
Alergia la ambrozie nu-i o fiță!
Condamnarea celuilalt
Am ajuns și la Vlădeasa
Poze cu mâncare
Coalițiile, familiile și valorile morale
Lumea lui „Nu se merită”
Ia mâna de pe claxon la nuntă!
Unde ieși în weekend vara dacă n-ai mașină (și bugetul restrâns)
De ce, Digi24, de ce?
Holy Cow, de David Duchovny
Activistul de feisbuc
Cel mai sigur pariu
Audiobooks: A tale for the time being, Ruth Ozeki
O lume minunată
Cine intră pe astfel de reclame?
Da’ cu strada mea ce aveți?
Învechind ca vinul
Cursuri interesante în Oradea : gătit şi foto
Un film bun și o faptă bună
Fără bacon viața ar fi pustiu …
Maia Optic în Oradea pentru ochelari
Caut ochelari pentru vedere
O conferinta și filmul Usturoi @ Oradea!
Voi deschideți ușa oricui?
Mesajele păpușilor
noi filtre, ochelari vechi
Prima experiență cu Air BnB