Ziua când mi-a fost rușine că trăiesc în Oradea și-n România

2016-10-22 19:44:11
Lilisor
Încerc pe cât posibil să limitez interacțiunile cu oamenii bătuți în cap, cu precădere cu oamenii care cred prea mult în zei imaginari și-n politicieni. Întotdeauna un habotnic va avea grijă să intre cu bocancii-n viața ta și să-ți ordone cum trebuie să-ți trăiești viața. Nu contează că nu-ți cunoaște ambițiile, dorințele, greutățile pe care le-ai întâmpinat, motivele pentru care nu urmezi calea turmei, un creștin întotdeauna va ști mai bine decât tine ceea ce ți se potrivește.
Inițial mi-a crescut tensiunea când am văzut adunarea de oameni în piața Unirii din Oradea, în frunte cu familia „creștină” care-și bate pruncii. Aceeași familie care a făcut scandal că guvernul norvegian a intervenit, pentru că nu acceptă ca „valoare morală” bătaia aplicată copiilor. E unul dintre motivele pentru care nu voi sprijini vreodată o asemenea coaliție (care e dubașă). Dar m-am calmat, pentru că eu chiar cred că pocăiții și habotnicii nu reprezintă majoritatea acestei țări. Pentru că eu chiar cred că există și oameni raționali și pragmatici în țara asta.
Cum poate o organizație să susțină valorile morale ale unei familii sprijinind bătaia în familie? 
E bizar cum scandalul acesta de a cere modificarea constituției, pentru a se specifica foarte clar că o familie e formată din bărbat și femeie nu din „soți”, a crescut treptat pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare. Iar PSD-iștii o dau tot mai mult pe „valori creștine” și „tradiție”, „familie”, „naționalism românesc”. Nu știu cine e-n spatele coaliției, dar dacă se va continua în halul acesta și dacă se va obține modificarea constituției, tare mi-e că ne așteaptă limitarea multor drepturi cetățenești.
Nu m-ar mira ca apoi niște habotnici să urle ca toți românii fără copii să fie obligați să-și exercite capacitatea de reproducere și să facă prunci, pentru că populația țării îmbătrânește și habotnicilor le e teamă că n-are cine să le plătească pensiile.
Toți creștinii ăia care-au urlat în sus și-n jos că nu vor imigranți în România, pentru că ar reprezenta o amenințare pentru valorile creștine ale românilor, cer acum să se alinieze unei idei musulmane, unde homosexualitatea nu e tolerată. Nu înțeleg de ce creștinii consideră că au dreptul de a intra în dormitorul unui om, cu atât mai mult cu cât aceiași creștini n-au protestat când au fost cazuri de preoți care-au abuzat de copii.
Păcat că-n școală nu se studiază „1984” a lui Orwell și „Minunata lume nouă” a lui Huxley. Poate-ar fi învățat și tinerii că o lume unde ne lăsăm manipulați pt a limita drepturile altora e o lume cumplită în care nu merită să trăiești.  Dar bine că se studiază „toleranța creștină”, în care creștinul habotnic își bagă nasul în viața altuia și-l judecă. Azi mi-a fost rușine că locuiesc în Oradea și-n România. Și zău că-i prima dată când simt rușinea asta.


No related posts.

Citeste mai departe

Alte postari pe blogul Lilisor

De unde să știm?!
Vrem schimbare, dar numai dacă alții se schimbă!
Pregătiri și așteptări
Bună ziua căciulă …
Piramida priorităților
Ah, da, n-am chef de așa ceva!
Social rant
Șuncuiuș și Piatra Șoimului în aprilie 2017
Drumul Crucii-n Oradea din 2017!
Senzațional! Oradea va avea cea mai mare recoltă de cultură filarmonică!
După 30 de ani …
Am descoperit secretul universului! N-o să-ți vină să crezi ce AVANTAJE ai dacă citești despre SECRETUL pe care nicio agenție de agenturi străine nu-l vrea făcut public!
În 2017 mi-aș dori …
Fast Thinking
Da, am ieșit la protest!
Little boxes
Networking politic
Tinerii frumoși
oumaigad, mă plictisești!
Seducția puterii
Septembrie-n Bratca
Ziua când mi-a fost rușine că trăiesc în Oradea și-n România
Filme de pe Netflix
Alergia la ambrozie nu-i o fiță!
Condamnarea celuilalt
Am ajuns și la Vlădeasa
Poze cu mâncare
Coalițiile, familiile și valorile morale
Lumea lui „Nu se merită”
Ia mâna de pe claxon la nuntă!
Unde ieși în weekend vara dacă n-ai mașină (și bugetul restrâns)
De ce, Digi24, de ce?
Holy Cow, de David Duchovny
Activistul de feisbuc
Cel mai sigur pariu
Audiobooks: A tale for the time being, Ruth Ozeki
O lume minunată
Cine intră pe astfel de reclame?
Da’ cu strada mea ce aveți?
Învechind ca vinul
Cursuri interesante în Oradea : gătit şi foto
Un film bun și o faptă bună
Fără bacon viața ar fi pustiu …
Maia Optic în Oradea pentru ochelari
Caut ochelari pentru vedere
O conferinta și filmul Usturoi @ Oradea!
Voi deschideți ușa oricui?
Mesajele păpușilor
noi filtre, ochelari vechi
Prima experiență cu Air BnB