Acasa Anunturi Forum discutii Contact


Darwin si legea evolutiei

2016-11-26 01:04:05
TheFan
Oricat de putin ne place, specia umana face parte din regnul animal. Trebuie sa recunoastem cu totii ca – desi ne ascundem instinctele sub un invelis subtire de civilizatie – suntem o specie de animale omnivore, si singurul lucru care ne deosebeste de salbatici este faptul ca suntem capabili de comunicare.
Capacitatea de a ne comunica gandurile si de a le stoca pentru posteritate ne-a facut capabili de asa zisa “evolutie” prin care am trecut in ultimii 50.000 de ani. Cunostintele acumulate ne-au ajutat sa aprindem primul foc, sa realizam prima roata, prima caruta, prima casa, prima locomotiva, prima naveta spatiala…
In schimb pachetul de cunostinte care ne-au ajutat sa ajungem unde suntem acum a dus si la deteriorarea multora dintre trasaturile omenirii ca specie. Si cred ca nu exagerez cand sustin ca aceste cunostinte ne vor cauza distrugerea pana la urma.
Specia umana a incalcat regula numarul unu a evolutiei: supravietuirea celui potrivit. Evolutia animalelor inseamna adaptare continua la conditiile din jurul lor. Omul in schimb a ales o alta cale: incearca din rasputeri sa adapteze mediul inconjurator la nevoile sale. Acest lucru n-ar fi o problema foarte mare daca n-am exagera.
Cealalta gresala enorma facuta de specia umana este diluarea mostenirii genetice.
In randul animalelor cel rapid, puternic, destept si fertil este cel care supravietuieste si are sanse sa-si dea mai departe genele. Cel bolnav, slab, incet, cu vederea, auzul sau mirosul slab este primul prins de pradatori. Aceste exemplare nu primesc sansa de a procrea – urmatoarea generatie mosteneste genele de calitate superioara. Desi moartea lor ni se pare tragica, ea apartine vietii lor de zi cu zi. Si candva situatia era la fel si cand venea vorba de oamenii.
Oamenii – prin folosirea diverselor tratamente medicamentoase – au dat sansa si celor cu material genetic defectuos sa supravietuiasca si sa procreeze, dand mai departe genele lor defectuoase. Acest lucru va duce incet dar sigur la diluarea in asa masura a mostenirii genetice umane incat cei mai multi progenituri nascuti sa fie cu defecte.
Specia umana – din cauza folosirii diverselor tehnici de prelungirea vietii – a inceput sa imbatraneasca. In zonele cu un anumit nivel de civilizatie numarul nasterilor sunt in continua scadere, pe cand varsta medie este in crestere. Aceste zone vor fi probabil cele din care bastinasii vor disparea cel mai repede, locul lor fiind preluat de anumite “triburi” mai putin dezvoltate dar cu un chef de viata mult mai mare – care la randul lor vor imbatrani si vor disparea in timp.
Nu stiu cati ani vor trebui sa treaca pana sa disparem de pe fata pamantului – acest proces dureaza foarte mult. Dar vom disparea cu siguranta. Ma intreb daca noua specie care va calca in urmele noastre va invata din greselile noastre…

Citeste mai departe

Alte postari pe blogul TheFan

Istoria Satanei (II)
Sa traim… bine in UE
Trei ingineri…
De ce a trecut vaca peste drum?
The Devil’s Chair (2006)
Cate persoane urmaresti pe Twitter?
Domnilor de la RDS, ati auzit de UPS?
Linge bustul celui mai cool barbat – in public!
L’Oréal rasist?
Preot reformat din Tinca “tiganit”
Fincher va regiza un film despre Facebook?
Darwin si legea evolutiei
Salut lume!
A bit different morning
Nissan bate germanii…
Berea ta preferată
Azi ascult Pendulum
Începe Campionatul Mondial de Fotbal!
Jake Gyllenhaal îşi pronunţă numele…
Program de prevenire a genocidului din România
Să-mi dea lacrimile…
Fir-ai tu să fii, maşină…
Ce înseamnă de fapt anunţurile de angajare?
Am găsit Elodia!
Eşti frumoasă…
Folosiţi, bă, denumirile corecte!
Chestii pe care poate nu le ştii (şi poate nici nu vrei)
Şi ce dacă Ricky Martin e homosexual?
Branding 2010 – Grand Finale!
Dragi “afacerişti”, înţelegeţi odată…
Vorbă de duh despre media si putere
De unde a furat James Cameron 90% din Avatar?
Vai de noi! Brăileanca!!!!
Trailer Twilight: Eclipse!
Prietena ideală
Scooter s-a inspirat din muzica anilor 80
Thank God… de 8 martie
Cele mai haioase reclame cu masini
Super Sunday
Floppy vs. Flash
Care demnitate?
Banc
Colbert la Olimpiadă
Cerinţe minime StarCraft II: Wings of Liberty
O nouă reclamă Verizon face mişto de AT&T…
Ţi-a luat tăticul BMW X6?
Statistica Valentine’s Day
Google te iubeşte (poate), eu nu
Viaţa în 4 sticle…
THC vs. cafeină vs. nicotină