Municipalitatea amenajează zona de picnic de la Parcul Silvaş

Primăria Oradea prin Direcţia Tehnică desfăşoară în prezent lucrările de amenajare a Parcului Silvaş - zona de picnic. Astfel, la finele săptămânii trecute au fost aduse 24 de mese de beton de la Administraţia Domeniului Public (ADP), care vor fi folosite ca mese de picnic.

Totodată, se vor pregăti 100 de butuci de lemn, care vor servi drept scaune. Fiecare masă va fi prevăzută cu patru butuci, doi pe o parte, doi pe alta. Aceştia vor fi iniţial decojiţi şi lăcuiţi cu lac protector, după care vor fi îngropaţi uşor în pământ, pentru a le oferi stabilitate.

Până acum, primăria a amenajat aleile, a montat stâlpii de iluminat, a amplasat o incintă pentru depozitarea deşeurilor care are prevăzut loc atât pentru fracţia umedă, cât şi pentru fracţia uscată, urmând ca în continuare să monteze şi coşurile de gunoi.

În prezent, în baza parteneriatului pe care Primăria Oradea îl are cu Penitenciarul Oradea, zona este curăţată de pietre, astfel încât orădenii care îşi vor întinde păturile pe zona verde să nu întâmpine probleme de confort. Tot în baza acestui parteneriat cu Penitenciarul Oradea va fi salubrizată şi insula din mijlocul râului.

Primăria Oradea preconizează că în funcţie de condiţiile meteo, lucrările de amenajare a Parcului Silvaş - zona de picnic vor fi gata în cca două săptămâni. La final, orădenii se vor putea bucura de o nouă zonă verde, amenajată corespunzător, în care vor putea să îşi petreacă timpul liber, bucurându-se de soare şi natură, stând la plajă, citind, jucând volei, badminton sau diverse jocuri de masă.

La finalul lucrărilor, întreţinerea curăţeniei Parcului Silvaş - zona de picnic va fi asigurată de SC Adenandra SRL.

Totodată, în zonă a fost amenajată o pasarelă din beton şi fier, care va asigura accesul dinspre zona de picnic spre insula din mijlocul Crişului Repede. Momentan, insula este acoperită de vegetaţie, dar urmează să fie igienizată pentru a permite accesul orădenilor.

Primăria a amplasat în zonă două panouri informative: unul cu legenda zonei de picnic şi unul cu orarul de acces, care va fi între orele 8:00 - 23:00 şi regulile care trebuie respectate în acest perimetru.

Cei care vor utiliza această zonă de picnic vor trebui să respecte prevederile Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, dar şi prevederile HCL nr. 726/2015 privind regulamentul de desfăşurare a activităţilor de picnic în municipiul Oradea.

sursa

Comentarii la 'Municipalitatea amenajează zona de picnic de la Parcul Silvaş'