ÎNCEP LUCRĂRILE LA PASAJUL SUPRATERAN DN 79

Azi, 14 octombrie 2014, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Oradea, a echipei de proiect, diriginţilor de şantier, proiectantului, reprezentanţilor Organismului Intermediar, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi a executantului de lucrări, a avut loc conferinţa de debut pentru lucrările de restaurare aferente contractului cu finanţare REGIO pentru proiectul „AMENAJARE INTERSECŢIE PRIN PASAJ DENIVELAT ÎNTRE DRUMUL DE CENTURĂ AL MUNICIPIULUI ORADEA (STR. OGORULUI/CALEA SÎNTANDREIULUI) ŞI DRUMUL NAŢIONAL DN 79 ARAD - ORADEA".

Proiectul a fost contractat de către Municipiul Oradea cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 - Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul „Poli dedezvoltare urbană", în luna august a anului curent, 2014.

Viceprimarul Mircea Mălan a arătat în cadrul conferinţei de presă că acest proiect are o importanță majoră pentru municipalitate și orașul nostru, având în vedere că se lucrează concomitent și la DN 76. La încheierea acestor lucrări, la finalul anului 2015, cei care doresc să ocolească Oradea vor putea să facă acest lucru în câteva minute. Astfel vor fi eliminate și blocajele de trafic, iar zona industrială din preajma drumului de centură se va dezvolta și ea datorită descongestionării traficului și oferind condițiile necesare celor care execută trafic greu.

Detaliii legate de acest proiect au fost prezentate de către Dumitru Sim, expert comunicare proiect și Mircea Ghitea, managerul de proiect.
Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii vieţii în municipiul Oradea prin reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, îmbunătăţirea condiţiilor privind transportul şi mobilitatea populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile.

Totodată, prin intermediul intervenţiilor propuse în cadrul proiectului, se vor îmbunătăţi condiţiile locale privind transportul şi mobilitatea populaţiei în zona de centură a Municipiului Oradea - str. Ogorului/Calea Sîntandreiului şi drumul naţional DN 79 relaţia Arad-Oradea.

Valoarea totală a proiectului este de 25.520.001,21 lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 16.573.578,02 lei, contribuția Guvernului României este de 3.638.102,49 lei iar contribuția Municipiului Oradea este de 5.308.320,70 lei.
Perioada de implementare prevăzută iniţial era de 17 luni (august 2014 - decembrie 2015), dar timpul propriu-zis de execuție a lucrărilor, asumat de constructor, este de 15 luni (octombrie 2014 - decembrie 2015).

Conform explicațiilor date de dl. Mircea Ghitea, pasajul suprateran va avea o lungime de 226,30 metri și o lățime totală de 19,38 metri. Pasajul va avea 9 deschideri cu o lățime a părții carosabile de 14 metri și două benzi pe fiecare sens de mers.
Lucrările vor fi executate de către SC Tehnodomus SA, urmând ca în aceste zile firma să efectueze lucrările de pregătire a șantierului. -

sursa

Comentarii la 'ÎNCEP LUCRĂRILE LA PASAJUL SUPRATERAN DN 79'