SE VA REABILITA UN NOU TRONSON PE STRADA FĂCLIEI

Primăria municipiului Oradea intenționează să reabiliteze tronsonul drum expres-pod rutier peste Crișul Repede, zona Făcliei-Dragoș Vodă, în cazul în care la ședința Consiliului Local de marţi, 19 noiembrie, consilierii vor aproba indicatorii tehnico-economici rezultați din documentația elaborată.

Reabilitarea tronsonului menționat face parte din proiectul european „Decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității populației pe coridorul transfrontalier de legătură Oradea- Biharkeresztes”, împreună cu podul rutier peste râul Crișul Repede zona Făcliei-Dragoș Vodă.

În urma reabilitării, strada Făcliei pe sectorul pod Macio – pasaj CFR va avea caracteristicile carosabilului corelat cu obiectivul drum expres, deoarece va fi legătura acestuia cu strada Dragoș Vodă. Momentan doar 1/3 din lungimea sectorului are o capacitate portantă corespunzătoare, dar și aici sunt necesare egalizări și reprofilări ale suprafeței carosabile. Administrația locală propune pe acest tronson o fundație de balast de râu, un strat de bază balast stabilizat cu ciment și îmbrăcăminte asfaltică de binder de criblură și beton asfaltic.

Lungimea totală propusă pentru reabilitare este de 385 metri, iar adiacent carosabilului este prevăzut și trotuarul de o lățime variabilă. Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii se vor realiza rampe de acces și vor fi montate și indicatoarele rutiere, marcajele rutiere longitudinale și transversale.

De asemeena, pe toată lungimea amenajată a drumului s-au prevăzut racorduri pentru preluarea apelor meteorice din curțile locatarilor.



Valoarea totală prevăzută în proiectul de hotărâre este de 692.941,19 lei cu TVA, iar durata de realizare este de 3 luni.

sursa

Comentarii la 'SE VA REABILITA UN NOU TRONSON PE STRADA FĂCLIEI'