Sistemul de supraveghere video a domeniului public din municipiul Oradea se modernizeaza

Sistemul de supraveghere video a domeniului public din municipiul Oradea se modernizeaza
Primăria Oradea intenționează să modernizeze și să extindă sistemul de supraveghere video existent, cu scopul de a crește siguranța cetățenilor, de a preveni furturile, distrugerea de bunuri sau alte acțiuni antisociale, cât și oferirea de sprijin pentru forțele de ordine. Pentru implementarea acestui obiectiv, se va proceda la achiziționarea unui sistem de stocare, prelucrare și afișare a semnalului video în dispeceratul Poliției Municipiului Oradea, compus din:

- Servere de procesare și analiză semnal video;

- Recorder video de rețea cu hard disk-uri pentru stocare;

- Video-wall și 5 posturi de lucru individuale cu 2 monitoare.

De asemenea este necesară încheierea unui acord-cadru cu un operator economic de furnizare camere video și servicii de mentenanță, inclusiv utilizarea rețelei de date/video, în scopul asigurării semnalului video la dispecerat.

Actualul sistem de supraveghere are în componență 144 de camere video și nu permite analiza și prelucrarea semnalului video inteligent, astfel încât să execute funcții avansate cum ar fi recunoașterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor parcate în locuri nepermise.

Prin proiectul de modernizare a sistemului de supraveghere se dorește implementarea unui sistem de supraveghere video IP conform cu normele europene, cu efect imediat în siguranța cetățenilor. Sistemul de supraveghere va fi în final de aproximativ 360 de camere IP, având ca beneficii o importantă capabilitate de furnizare de imagini de înaltă claritate (HD), mobilitate, precum și posibilitate de „zoom-in" asupra zonelor cu potențial pericol, inclusiv pe timpul nopții. Acestora li se vor adăuga identificarea în timp real a valorilor de trafic precum și citirea numerelor de înmatriculare.

Locurile de amplasare a camerelor de supraveghere au fost stabilite împreună cu Poliția Municipiului și vizează intrările și ieșirile din oraș, dar și principalele bulevarde și străzi din municipiu.

Valoarea totală estimată a sistemului este de 2.223.242 lei fără TVA.

sursa

Comentarii la 'Sistemul de supraveghere video a domeniului public din municipiul Oradea se modernizeaza'