Toamna Orădeană 2016 - Piata Unirii

Evenimentele se vor concentra în Piața Unirii, în perioada 6-9 octombrie, Toamna Orădeană revenind, după mai mulţi ani, în centrul orașului,însă în paralel vor avea loc evenimente culturale în Cetatea Oradea, la Casa de Cultură a Sindicatelor și la Teatrul Regina Maria.

Alături de momentele muzicale anunţate anterior (Carla's Dreams, Holograf, Direcţia 5, Byron şi Robin & The Backstabbers), programul festivalului include şi evenimente culturale care se adresează unui public mai exigent: în Cetatea Oradea, Centrul pentru Experimentare și Cercetare Artistică va organiza, în cadrul Galei Traficantului de Cultură, evenimente artistice pe cele 5 scene mobile care vor fi puse la dispoziția cetățenilor.

Teatrului Regina Maria susține acest eveniment printr-un spectacol de succes al teatrului, „Omul din La Mancha", care va avea loc în data de 8 octombrie, de la ora 19. Biletele la spectacol pot fi achiziționate la un preț promoțional, de 10 lei pentru sală și lojă, iar pentru balcon la 5 lei.

În cadrul Toamnei Orădene, va fi prezentă pentru prima oară la Oradea cea mai gustoasă experienţă din România: Street Food Festival. Acesta va așeza municipiul Oradea pe harta celor mai importante festivaluri de street-food din lume, sub recomandarea lui Chef Foa, care a decis să susțină inițiativa lansată de agenția clujeană Why Not Us.

"Street Food Festival va aduce la Oradea cea mai delicioasă mâncare, numai bună de a fi servită pe stradă. Burgeri şi cheeseburgeri savuroşi, costiţe afumate, dulci sau picante, cârnaţi aromați, cu curry sau caşcaval, specialităţi asiatice precum sushi sau îngheţată thailandeză, preparate ale bucătăriei italieneşti precum porchetta sau arrosticini, sunt doar câteva din sortimentele savuroase care vor putea fi servite în festival. De asemenea, pentru o experienţă completă, gurmanzii vor putea savura diferite tipuri de craft beer, cafea proaspăt prăjită, dar şi soiuri încântătoare de vin. Cunoscut în lumea culinară sub numele de Chef Foa, Florin Scripca s-a alăturat inițiativei Street Food Festival și va fi prezent timp de trei zile și la Oradea pentru a se bucura alături de participanţi de experienţa culinară şi multisenzorială pe care o oferă festivalul", a declarat Constantin Covaliu. Festivalul a fost organizat în acest an Cluj-Napoca şi la Iași, în ambele orașe având un succes mare în rândul gurmanzilor.

Conceptul Festivalului Street Food în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie. Ușile bucătăriei stradale se vor deschide pe 6 octombrie 2016 în Oradea și vor oferi tuturor celor care iubesc culisele mâncării o experiență cu adevărat gustoasă și, în același timp, educativă.

În cadrul festivalului Street Food din Oradea vor participa 20 de restaurante, va fi un stand pentru coctailuri, iar două autobuze școlare transformate în restaurante mobile vor înviora de asemenea festivalul zilnic, între orele 12-23.

Pe toată durata festivalului, circulaţia rutieră între strada Primăriei şi Traian Moşoiu va fi oprită, carosabilul din Piața Unirii fiind în această perioadă ocupat de comercianți și restaurante mobile.

sursa

Comentarii la 'Toamna Orădeană 2016 - Piata Unirii'