(p) Copiii bolnavi si saraci vor trai, pentru prima data, „Miracolul Craciunului”

COMUNICAT DE PRESA 17.12.2012 Oradea

Copiii bolnavi si saraci vor trai, pentru prima data, „Miracolul Craciunului”

Zeci de copii bolnavi si atat de saraci incat traiul de pe o zi pe alta reprezinta o problema de supravietuire vor simti anul acesta, pentru intaia data, „Miracolul Craciunului”. Asociatia Piticot, sprijinita de catre elevii si profesorii de la Liceul „Don Orione”, Liceul Teoretic „Aurel Lazar” si de la Scoala Gimnaziala nr. 16, il va aduce la Era Shopping Park pe Mos Craciun in carne si oase, cu ocazia spectacolului „Miracolul Craciunului” - un eveniment caritabil cu si pentru copii.

Vineri, 21 Decembrie 2012, la orele 18.00, Mos Craciun, cu barba dalba si cu desaga incarcata cu daruri pentru cei mici, va ateriza direct de la Polul Nord - la Era Shopping Park. Elevii si profesorii de la scolile partenere il vor astepta aici, cu cele mai frumoase colinde si cu cele mai originale felicitari de Craciun, realizate de manutele dibace ale micilor artisti coordonati de catre doamna profesoara Anamaria Grad, de la Liceul Don Orione. Elevii de la cele trei institutii de invatamant s-au implicat atat in colectarea cadourilor, cat si in impachetarea acestora. In plus, cei mai talentati dintre acestia vor face spectacol vineri seara. Este vorba despre Flavia – Alice Sferle, eleva in clasa a zecea la Liceul Teoretic „Aurel Lazar”, care va sustine un mini-recital de colinde. De asemenea, corul elevilor de la Scoala Generala nr. 16 va incalzi atmosfera dand glas celor mai indragite cantece de Craciun, sub coordonarea doamnei Smaranda Burca. Elevii din corul Liceului Don Orione vor colinda, la randul lor, in limba engleza, sub indrumarea doamnei Violeta Roman, si vor recita poezii dedicate Mosului, sub coordonarea doamnei Nicoleta Arendas.

Fiti mesagerii Mosului!

Toti bihorenii sunt invitati, cu mic cu mare, la spectacolul „Miracolul Craciunului”, pentru a simti bucuria Sarbatorilor de Iarna, dar si pentru a afla, nemijlocit, cata fericire poate aduce generozitatea, atat pentru cel care daruieste, cat si pentru cel care primeste. Persoanele care doresc sa ia parte la „Miracolul Craciunului“ pot veni la spectacol cu un cadou (orice, de la haine si alimente la jucarii) sau pot cumpara felicitarile realizate de catre elevi, toate incasarile stranse din vanzarea acestor creatii urmand sa fie donate Asociatiei Piticot, care ii va directiona catre beneficiarii sai. Persoanele inimoase pot face donatii si online, pe www.piticot.org. Pentru mai multe detalii referitoare la cum puteti veni in sprijinul copiilor grav bolnavi sau foarte saraci, va rugam sa ne contactati prin e-mail, la adresa dorel@piticot.org, sau prin telefon, sunand la numarul 0728.572.879.

Asociatia Piticot si copiii pentru care Craciunul nu a insemnat pana in acest an nimic mai mult decat un motiv in plus de tristete si de dezamagire va asteapta, cu drag, la spectacol - cu promisiunea unei seri magice.


Sponsori

Companiile care ne-au ajutat sa-l aducem pe Mos Craciun la ERA Shopping Park sunt:
Dragon Star Curier, Public Euroconsulting, www.yourmarket.ro, Euromaidec Touring,
Whiteland Import Export SRL, Tymbark Maspex Romania, Bella Romania IMPEX, Cofetaria Scala Oradea, Editura Aquila'93, Era Shopping Park.


Parteneri media
sfatulmamicilor.ro, qbebe.ro, oradea.net, oradeahub.com, oradea-online.ro, Radio Transilvania, Bihorstiri.ro, Ovidan.ro, Oradeapress.ro, 24FUN.

DESPRE ASOCIATIA PITICOT

Din anul 2008 pana in prezent, am reusit cu sprijinul sponsorilor sa ajutam peste 700 de copii nevoiasi cu bunuri alimentare/nealimentare. Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniti financiar si moral pentru a-si redobandi sanatatea. Toate evenimentele caritabile si umanitare pe care le-am organizat pana in prezent le gasiti pe site-ul nostru la sectiunea Evenimente.
 
In 2011 am realizat donatii in bani de 36.100 lei, iar in 2012 pana in prezent am donat 78.365 lei catre copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra. In aprilie 2011 am obtinut de la Ministerul Sanatatii suma de 18.360 euro pentru Denisa, fetita este din Oradea, nu vede, nu aude si are gaura in inima. Denisa a fost operata de doua ori pana in prezent.

Comentarii la '(p) Copiii bolnavi si saraci vor trai, pentru prima data, „Miracolul Craciunului”'