lenovo s10e

Am netbook-ul din vara. Este un Lenovo de 10?, cu procesor Intel Atom N270 la 1.6 Ghz, 1.5 Gb ram, sistem de operare pe 32 biti. Bateria este extinsa, dar nu stiu cate celule (probabil 9). Pe el am instalat Windows 7 ultimate pe 32 biti.

Am avut pe un alt laptop Windows 7 Candidate si am zis sa incerc sistemul de operare si pe netbook sa vad cum se descurca (Stiu, trebuia sa instalez Win7 Starter).


Netbook-ul are autonomie destul de mare, mai ales cu bateria extinsa. Daca folosesc doar office si/sau notepad ma tine bateria 6-7 ore. Daca ma uit la filme, ma tine cam 4-5 ore (cu luminozitatea de la ecran redusa si restul aplicatiilor inchise). Cam tot 4 ore ma tine si cu net si firefox pornit. Netbook-ul se descurca foarte bine pana trec de 8 tab-uri in Firefox + Outlook, Messenger si Tweetdeck deschis. Daca rulez doar 2 din aceste aplicatii de obicei nu sesizez vreo scadere in performanta.

Cateva detalii si impresii despre netbook. Tastatura e ok. Tastele sunt placute la atingere si nu ai impresia ca le strici si te obisnuiesti cu ele dupa un timp. Si pad-ul raspunde bine la comenzi. Design-ul este elegant la capitolul material si culoare. Ce nu imi place este amplasarea cablului de retea: in partea dreapta si nu in spate. Nu se incalzeste, este silentios si evident usor. Inca nu am apucat sa conectez un monitor la el sa vad cum se comporta.

La capitolul performanta, pe Firefox, dupa 10 tab-uri deschise de obicei incepe sa mearga mai greu. La 20 tab-uri merge cu viteza melcului. Timpul de pornire si oprire este destul de mic, nu cred ca trece de un minut. Inca nu mi-a aparut un BSOD. Vizionarea filmelor nu este o problema, am avut chiar si filme HD care au rulat ok. la capitolul jocuri am avut probleme cu rezolutia ecranului, nefiind una standard si implicit nefiind acceptata de unele jocuri (Heroes 3).

Eu am ales Lenovo Ideapad pentru ca ma plimb, comunic si prezint destul de mult si des. Implicit am nevoie de ceva mobil si cu autonomie mare. Iar acest netbook in combinatie cu noile optiuni si comenzi scurte din Win7 a fost solutia cea mai buna. In continuare probabil voi ramane cu Windows 7, dar voi dezactiva toate extra optiunile de la Ultimate sau voi instala Win7 Starter.

pret 700 lei

Comentarii Facebook

Comentarii

  • golyhotibor

    Schimb cu un Scooter Peogeot fab in 1994 49 ccp in stare perfecta? Dai laptopul si mai 10 mil dif.

  • timea94

    mai ai laptopul??

Lasa un comentariu

Nu sunteti autentificat. Pentru a putea posta comentarii trebuie sa fiti autentificat in sistem.