Finantare afacere rural

Finantare afacere 100% nerambursabil pentru medicii, medicii veterinari, agricultorii care vor sa investeasca in agroturism sau servicii de agrement si alimentatie publica, sau in alte activitati nonagricole vor putea cere finantare europeana in perioada februarie – martie.
Obiectiv: se va acorda sprijin pentru facilitarea diversificarii prin infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol din zonele rurale.

Beneficiari:

fermieri sau membrii unei gospodarii agricole din spatiul rural, care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non-agricole pentru prima data;
micro-intreprinderi si intreprinderi mici din spatiul rural, care isi propun activitati non-agricole. Sprijinul poate fi acordat intreprinderilor care sunt infiintate in anul depunerii aplicatiei de finantare (start-up) pentru desfasurare de activitati nonagricole, precum si intreprinderilor existente care activeaza exclusiv in domeniul agricol si care vor desfasura activitati non-agricole, pe care pe care nu le-au mai efectuat pana la data aplicarii pentru sprijin.
Cuantumul sprijinului este de:

70.000 Euro/proiect in cazul activitatilor productive, servicii medicale, sanitar-veterinare, servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement si alimentatie publica;
50.000 Euro/proiect in cazul altor activitati.

Sprijinul pentru infiintarea de activitati nonagricole in zone rurale va fi acordat sub forma de prima in doua transe astfel:

70% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare;
30% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare.

Comentarii Facebook

Comentarii

Nu s-a postat inca nici un comentariu

Lasa un comentariu

Nu sunteti autentificat. Pentru a putea posta comentarii trebuie sa fiti autentificat in sistem.