Conferinta despre sanatatea inimii organizata la Oradea pe 3 aprilie

Persoanele cu probleme cardiovasculare, dar si cele interesate sa afle informatii despre sanatatea inimii sunt asteptate vineri, 3 aprilie 2015, intre orele 15:00-18:00 la Conferinta Asociatiei Pacientilor cu Aritmii. Evenimentul va avea loc in sala de sedinte a Institutiei Prefectului Bihor (Parcul Traian Nr. 5, Oradea) si este deschis publicului general, intrarea fiind gratuita.

Fie ca aveti palpitatii, ati fost diagnosticati cu tulburari de ritm cardiac, unul dintre membrii familiei dumneavoastra a suferit un accident vascular cerebral sau va incadrati intr-una din categoriile factorilor de risc cardiovascular (de ex: hipertensiune, sedentarism, fumat, valori ridicate ale colesterolului, diabet etc) sau sunteti persoane interesate de sanatatea inimii, aceasta conferinta va ofera ocazia sa aflati informatii medicale de calitate, direct de la specialistii invitati. Vor sustine prezentari interactive cadre medicale cu specialitatile cardiologie, neurologie, medicina de familie, dar si farmacisti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai autoritatilor judetene.

“Din totalul accidentelor cerebrale vasculare, 22% se datoreaza fibrilatiei atriale, iar mortalitatea in aceste cazuri este de 10%, fata de 4% in accidentele vasculare ischemice de alta cauza. Datele din registrele de fibrilatie atriala publicate pana in prezent sunt ingrijoratoare, impactul fibrilatiei atriale asupra morbiditatii si mortalitatii avand in urmatorii ani o crestere epidemica”, a atras atentia dr. Anca Dan, presedinte Asociatia Pacientilor cu Aritmii, unul dintre lectorii Conferintei de la Oradea. “Fibrilatia atriala este cea mai frecventa tulburare de ritm cardiac, a doua cauza a AVC ischemic acut, dupa hipertensiunea arteriala, ceea ce inseamna ca trebuie sa ii acordam o atentie maxima si de aceea organizam astfel de evenimente” a mai adaugat dr. Anca Dan.

Pentru persoanele care doresc sa participe la Conferinta din 3 aprilie, organizatorii au pus la dispozitie un contact pentru inscrieri: dorin.fazakas@houston.ro, 0756.030.393. Intrarea la eveniment este gratuita, dar numarul locurilor este limitat, de aceea organizatorii indeamna participantii sa se inscrie inainte de eveniment pentru a-si asigura locul in sala.

Comentarii Facebook

Comentarii

Nu s-a postat inca nici un comentariu

Lasa un comentariu

Nu sunteti autentificat. Pentru a putea posta comentarii trebuie sa fiti autentificat in sistem.