CURS SPECIALIST IN ACTIVITATEA DE COACHING

2.200 LEI

Detalii curs
Coaching inseamna “antrenament” si este un termen imprumutat din sport.

Coaching-ul se refera la un parteneriat intre un coach (antrenor) si clientul sau, client care doreste sa atinga un obiectiv anume, in sensul evolutiei sau cresterii performantei sale – in plan profesional sau individual.

Veti intalni, in esenta:
1. Business Coaching: “executive”, “corporate”, “career”, “leadership” coaching sunt doar cativa dintre termenii pe care ii puteti gasi in articole, pagini web sau carti. Acest tip de coaching este adresat cresterii performantei in plan profesional – de la abilitati de comunicare la cele manageriale, de branding personal si multe altele.
2. Life Coaching: se adreseaza vietii personale, acolo unde oamenii vor sa dezvolte relatii mai bune, sa comunice eficient, sa isi stabileasca scopuri armonioase a caror atingere genereaza satisfactie, echilibru, autocunoastere, autocontrol, sanatate etc.

Coachingul are ca si principiu de baza convingerea ca orice om are in el toate resursele necesare atingerii obiectivelor benefice pe care si le poate propune. Nu se bazeaza pe conceptul de personalitate, asa cum este el formulat de psihologia academica, si considera ca acest concept – desi are anumite beneficii – limiteaza viziunea asupra fiintei umane si asupra accesului la potentialul ei imens, dintre care o parte este, aproape intotdeauna, latent. Opereaza atat cu mintea constienta, cat si cu subconstientul, in functie de tipul si metoda de coaching.

Ce nu este coachingul?

1. Nu este psihoterapie: aceasta presupune existenta unei afectiuni psihice si a unui psihodiagnostic, precum si a unor metode de remediere.

2. Nu este consiliere psihologica: consilierea se adreseaza indivizilor sanatosi, are in centru evaluarea psihologica si sfatuirea clientului, in scopuri adaptative.

3. Nu este mentoring: acest proces presupune ca un expert intr-un domeniu profesional anume sa “ia sub aripa protectoare” si sa il supervizeze pe un alt coleg, cu un grad de experienta mai mic.

Daca schimbarea pe care o initiaza psihoterapia este una de remediere, schimbarea propusa de coaching este una generativa – care opereaza cu abilitati, talente, cunostiinte, cu scopul de a crea ceva calitativ superior. Clientul care se adreseaza unui coach are aspiratii catre ceva mai bun, are vise, dorinte sau chiar viziuni indraznete si este in cautarea unor mijloace de a le duce la indeplinire.
Coachingul este asociat cu una sau mai multe dintre dorintele importante ale unui om:
1. evolutia constienta – intelegere, autocunoastere si depasirea unor limite,
2. atingerea performantei intr-un anumit context,
3. definirea si atingerea nivelului de excelenta individuala.
In coaching accentul este pus pe identificarea resurselor pe care fiecare persoana in parte le are si pe construirea unor strategii care sa permita atingerea telurilor pozitive dorite. In plus, de coaching pot beneficia si echipele si organizatiile.

Cerinte pentru examen :

Test grila de 20 intrebari cu raspunsuri multiple

O recenzie dupa o carte despre coaching, la alegere

Un proiect cu o tema specifica legata de modul personal de abordare a activitatii de coaching sau aplicatii ale coachingului in diverse domenii in functie de pregatirea anterioara a cursantului sau aplicatii practice ale coachingului la locul de munca (daca e cazul) sau un tabel cu evidenta sedintelor de coaching realizate, un document cu detaliile referitoare la rezultatele autoobservarii si propuneri de dezvoltare continua a coachului pentru fiecare client cu care a lucrat. (evolutia coachului pe baza rapoartelor de activitate)

O sesiune demonstrativa de coaching de 15 min

Durata curs : 4 saptamani

Conditii de participare la curs : studii universitare ( licenta)

Comentarii Facebook

Comentarii

Nu s-a postat inca nici un comentariu

Lasa un comentariu

Nu sunteti autentificat. Pentru a putea posta comentarii trebuie sa fiti autentificat in sistem.