Podul de la fostul Centru de Calcul se va numi Podul Centenarului

Consiliul Local a aprobat, proiectul de hotărâre prin care podul care face legătura între strada Plevnei şi strada Szigligeti Ede să poarte denumirea „Podul Centenarului".

„Unirea Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei României. Aniversăm cu respect în fiecare an Ziua Naţională a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintaşilor şi a luptei pentru constituirea statului naţional român", se arată în raportul de specialitate prin care Instituţia Arhitectului Şef a propus acordarea denumirii de „Podul Centenarului".

Comisia Judeţeană pentru Atribuiri de Denumiri şi-a dat avizul favorabil pentru acordarea acestei denumiri.

În locul actualului pod pietonal, Primăria Oradea intenţionează să realizeze un pod rutier, care urmează să fie inaugurat în data de 1 Decembrie 2018, cu prilejul Centenarului Unirii. Proiectul de hotărâre cu indicatorii tehnico-economici ai noului pod a fost votat în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local.

Pasarela pietonală de la fostul Centru de Calcul a fost construită în anii '50, fiind consolidată pe parcursul anilor 2003-2004. Expertiza întocmită în anul 2016 a constatat deficienţe grave ale suprastructurii, ceea ce justifică necesitatea construirii unui pod nou, care să satisfacă atât necesităţile circulaţiei auto, cât şi cea pietonală. Acesta va crea un culoar de circulaţie care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau şi Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente.

- See more at: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/podul-de-la-fostul-centru-de-calcul-se-va-numi-podul-centenarului#sthash.uQzCo2dq.dpuf

sursa

Comentarii la 'Podul de la fostul Centru de Calcul se va numi Podul Centenarului'