Targul de carte Gaudeamus

Târgul de carte Gaudeamus are o anvergură națională, el având loc în mai multe orașe din România. La Oradea, ca element de noutate, evenimentul se va organiza în Piața Unirii, pe o suprafață de 400 de metri pătrați, deschiderea oficială va avea loc miercuri, de la ora 12, târgul fiind deschis vizitatorilor de miercuri- până sâmbătă între orele 10 și 20, iar duminica între orele 10 și 15.

Mihai Jurca a explicat că acest târg de carte este un eveniment special pentru Oradea, iar faptul că revine din nou în municipiu, numărul vizitatorilor crescând de la an, dovedește atât succesul târgului, cât și interesul orădenilor față de carte și de evenimente culturale în municipiu.

Bogdan Roșca a menționat că târgul de carte Caravana Gaudeamus din Oradea, evenimentul cu numărul 99 în seria pe care Radio România a inagurat-o în urmă cu peste 20 de ani, este organizată de Primăria Oradea și Radio România, și va avea în acest an față de edițiile din anii anteriori un număr mai mare de expozanți, respectiv 60, reuniți în 40 de standuri. În cadrul târgului orădenii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele mai recente și mai căutate titluri ale momentului, atât în limba română cât și în germană, maghiară și engleză. Având în vedere că parteneriatul pe termen lung cu Primăria Oradea, organizatorii Caravanei Gaudeamus încearcă la rândul lor să atragă cât mai mulți autori și scriitori noi, astfel că vor fi mai multe evenimente în cadrul târgului față de anul trecut, a explicat Bogdan Roșca.

Totodată, vor avea loc și evenimentele tradiționale, precum ,,Invitați de nota 10: Olimpicii României" (elevi din Bihor premiați la olimpiadele internaționale la difierite discipline), proiectul "Cărțile se întorc acasă" în cadrul căruia orădenii care au prea multe cărți de care nu mai au nevoie sunt așteptați să le doneze, ele urmând să ajungă în acest an la biblioteca publică din Răbăgani, precum și premiile Gaudeamus Oradea 2017.

"Sunt convins că ne vom vedea și anul viitor", a declarat Bogdan Roșca, "Spun asta bazat pe interesul administrației locale precum și pe numărul de vizitatori al edițiilor anterioare. Încercăm să creăm în cadrul Caravanei o atmosferă plăcută, nu doar de comerț, am organizat evenimente de domenii de interes diferite, pe placul tuturor vizitatorilor", a adăugat Roșca.

La rândul lui, președintele de onoare al târgului de carte, dl Traian Ștef, a spus: "Mă simt onorat pentru această funcție onorifică. Constat cu bucurie că există la nivel național o învigorare a actului cultural, și mă bucură foarte mult că această caravană a ajuns la ceea de-a patra ediție în Oradea. Faptul că târgul se va desfășura în Piața Unirii reprezintă un respect din partea Primăriei Oradea pentru acest eveniment, pentru cultură și pentru orădeni. Mi-ar plăcea ca Oradea să fie un punct de referință al târgurilor Gaudeamus. Îi îndemn pe orădenii să vină la acest eveniment, la o întâlnire cu cartea, iar apoi să meargă și în librării", a conchis Traian Ștef.

- See more at: http://oradea.ro/stiri-oradea/targul-de-carte-gaudeamus-cel-mai-mare-eveniment-de-acest-gen-din-romania-soseste-din-nou-la-oradea#sthash.zobTKJFf.dpuf

sursa

Comentarii la 'Targul de carte Gaudeamus'