Cartile Lumen la Caravana Bookland

Cartea „Saracia in comunitatile de romi din Romania”, Mircea Zidarescu, aparuta la Editura Lumen (www.edituralumen.ro), va fi disponibila la Caravana BookLand in orasele Constanta (17-21 august), Braila (24-28 august), Iasi (31 august - 4 septembrie), Cluj Napoca (7-11 septembrie), Alba Iulia (14-18 septembrie), Arad (21-25 septembrie), Timisoara (28 septembrie-2 octombrie), Sibiu (5-9 octombrie), Brasov (12-16 octombrie).
Dupa 1990 orasele mari au inceput sa urmeze modelul oraselor mari occidentale, devenind din ce in ce mai vizibila segmentarea acestora in zone distincte, cu profil contrastant. In „zonele bune”, casele si blocurile arata mai bine, mai ingrijite, cu geamuri termopan, si aparate de aer conditionat, masinile din fata cladirilor sunt mai bune si mai multe, oamenii sunt mai bine imbracati si au un comportament mai apropiat de „clasa de mijloc” occidentala.
Spre deosebire de acestea, sunt zonele periferice ale oraselor, zonele industriale dezafectate, fostele cartiere muncitoresti cu blocuri confort III sau fostele camine de nefamilisti, multe in stare deplorabila, deconectate de la utilitatile publice, fara masini in preajma, cu haine atarnate la geam, copii imbracati saracacios. In aceste zone lipsite de utilitati si de conditii optime de trai traiesc in proportie de 90% persoane de etnie roma.
Editura Lumen va asteapta la BookLand cu peste 300 de carti.
Pentru mai multe informatii va asteptam la adresa prlumen@gmail.com sau pe adresa web www.edituralumen.ro .
Dr. Antonio Sandu
Directorul Editurii Lumen
www.edituralumen.ro

Comentarii Facebook

Comentarii

Nu s-a postat inca nici un comentariu

Lasa un comentariu

Nu sunteti autentificat. Pentru a putea posta comentarii trebuie sa fiti autentificat in sistem.