Au fost selectati constructorii Autostrazii Transilvania, intre Suplacu de Barcau si Biharia. Unul dintre contracte ii revine firmei lui Beniamin Rus

Au fost selectati constructorii Autostrazii Transilvania, intre Suplacu de Barcau si Biharia. Unul dintre contracte ii revine firmei lui Beniamin Rus
Instituţia Prefectului a anunţat, miercuri seara, că CNAIR a desemnat, în urma unor licitaţii, asocierile de firme care vor construi aproape 55 kilometri de autostrada între Suplacu de Barcău şi Biharia.

Români şi croaţi

"CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurii de proiectare şi executie pentru finalizarea Autostrazii Transilvania, secţiunea Suplacu de Barcău – Borş, mai exact a Loturilor 1 si 2, in lungime totală de 54.9 km”, a transmis Instituţia Prefectului Bihor.

Potrivit informării, subsecţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş a Autostrăzii Transilvania va fi realizată de asocierea Construcţii SA din România, allături de Hidroelektra Mehanizacija D.D. din Croaţia. Valoarea contractului este de 361.901.913,71 lei fără TVA, echivalentul a 75,7 milioane euro fără TVA.

Tronsonul menţionat mai sus are o lungime de 26,35 kilometri. “De-a lungul traseului va fi amenajat un nod rutier la km. 24+525 şi vor fi construite sau finalizate 19 poduri, pasaje si viaducte”, se precizează în informarea Prefecturii.

Durata de realizare a lucrărilor este de 24 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor. “Menţionăm că ofertantul declarat câştigător a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani”, au mai precizat reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Câştigat de Rus

Lotul al doilea, adică subsecţiunea Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania, va fi construit de asocierea formată din Trameco SA, Vahostav (Slovacia), Drumuri Bihor, Drum Asflat şi East Water Drillings SRL.

Valoarea contractului este de 326.515.056,68 lei fără TVA, echivalentul a 68,3 milioane euro fără TVA. Tronsonul va avea o lungime de 28,55 km şi 18 poduri, pasaje şi viaducte.

Durata de realizare a acestei autostrazi este de 24 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor. Şi în acest caz, câştigătorii licitaţiei oferă o garanţie de 10 ani pentru lucrări.

Merită precizat că şi secţiunea Biharia – Borş a Autostrăzii Transilvania este executată de aceeaşi asociere, condusă de Trameco SA, firmă patronată de omul de afaceri orădean Beniamin Rus.

Pe tronsonul din urmă lucrările au început, acestea fiind vizitate în teren de ministrul Răzvan Cuc la finalul lunii mai.

sursa

Comentarii la 'Au fost selectati constructorii Autostrazii Transilvania, intre Suplacu de Barcau si Biharia. Unul dintre contracte ii revine firmei lui Beniamin Rus'