The Show Must Go On

2009-11-20 08:29:24
A.G.B.L.O.G

AG Weinberger Band, despre reactia agentiei VreauBilet.ro
Acest mesaj se adreseaza exclusiv fanilor si sustinatorilor AG Weinberger Band
Pentru cei care au ajuns sa devina, in timp, fani ai lui AG Weinberger Band  cred ca este de prisos sa mai spunem ca nu am fost, nu suntem si nici nu vom deveni vreodata, de buna voie, personaje de cancan superficial, ieftin, nascocit adeseori din nevoia de publicitate platita cu orice pret, chiar si cu cel al ridicolului. Lumea noastra, ca si cea a publicului nostru, este construita pe alte valori – respect reciproc, demnitate, sinceritate…
Nu apreciem scandalurile publice si le tratam cu cata eleganta suntem in stare sa mai afisam in conditiile in care, victime ale unei sarlatanii de clasa fiind, suntem tot noi acuzati pentru faptul ca demascam neregulile unei agentii care ne-a pus, cu buna stiinta, intr-o postura nefavorabila in fata publicului.
Cu parere de rau pentru faptul ca fanii nostri sunt nevoiti sa asiste la un astfel de spectacol ridicol, cu replici zeloase, ne vom sustine pledoaria in continuare din respect pentru iubitorii de muzica si colegii de breasla si, mai ales, pentru ca este de neconceput sa lasam aceasta experienta sa se propage.
Am dori ca prietenii nostri din tara, cei care au vrut sa ajunga la spectacol si au batut drumul degeaba, jurnalistii care au primit informatii contradictorii, toti cei care au avut de indurat neplaceri din cauza organizarii defectuoase a turneului “Interzis FM..” sa stie ca, din pacate, AG Weinberger Band nu a putut face nimic pentru a impiedica toate acestea. Am fost pioni pe o tabla de sah manevrata de agentia VreauBilet.ro dupa cum a considerat potrivit.
Stirea prin care a fost anuntata public regretul nostru si incheierea colaborarii cu VreauBilet.ro ( http://mondonews.ro/AG-Weinberger-se-disociaza-de-agentia-VreauBiletro+id-15687.html ) a primit , insa, un raspuns oficial si usor agresiv din partea reprezentantilor sai ( http://www.comunicatedepresa.ro/index.php?comunicatid=NTk2NDY= ).
Cum informatiile din comunicat nu concorda cu realitatea, vom prezenta, succint, varianta noastra a intamplarilor:

Propunerea de a organiza aceasta editie a turneului “Interzis FM- vezi muzici ce nu auzi la radio” a venit din partea impresarului Pepino Popescu, cu precizarea ca se va ocupa integral de organizarea turneului, dar si de plata tuturor facilitatilor adiacente ( mai putin transportul, unde ne-am oferit sa facem fify-fifty ). Cum nu eram la prima colaborare, am mers pe incredere si am acceptat propunerea lui Pepino Popescu de a nu incheia un contract pentru turneu;
Turneul a inceput printr-un esec. La Galati, unde am anuntat concertul prin intermediul comunicatelor de presa, evenimentul aproape ca nu s-a mai sustinut pe data stabilita ca urmare a faptului ca, nefiind promovat aproape deloc in oras prin afisaj stradal, asa cum trebuia facut (am vazut afise cu inscriptia ‘anulat’ !!! ), numarul de bilete vandute ar fi fost, se pare, prea mic.
Situatia s-a repetat si in celelalte orase unde agentia nu s-a achitat de datoria de a promova concertul corespunzator; in timp ce alte spectacole ai agentiei au beneficiat de un afisaj masiv in orasele turneului nostru.  Probabil priceperea si ‘profesionalismul’ agentiei VreuBilet.ro  si ai asociatilor ei din teritoriu nu a excelat cind nu au luat in considerare ca AGWeinberger Band este un produs de nisa si atipic pentru piata din Romania, prin urmare necesita un alt tip de promovare si abordare.
La Iasi, organizatorii au declarat ca nu au fost vandute decat 90 de bilete desi in sala au fost peste 250 de oameni ( cei prezenti la eveniment pot confirma, la fel si pozele facute in seara concertului ). Asta inseamna oare ca agentia nu are resursele logistice necesare sa controleze vinzarea biletelor si accesul publicului in sala? Numarul publicului care ne-a onorat cu prezenta in acest turneu a fost mult mai mare decit 180 (asa cum sustine agentia), in acest turneu. Vi se pare onesta si ‘profesionala’ replica agentiei care ne-a fost data cind am cerut explicatii de la asociatul agentiei in legatura cu concertul de la Iasi - si anume: “Maestre, de pe scena se vede cu totul altfel… artistii intotdeauna au iluzii de pe scena… noi stim cit s-a vindut la intrare…” .  Sfidator si scandalos… Ce ziceti?  Este de mentionat totodata - accentuind din nou priceperea si ‘profesionalismul’ agentiei VreauBilet.ro ca la Iasi turneul lui AGWeinberger Band a fost promovat cu un afis gresit (un fost afis al unui spectacol din Bucuresti din luna august 2009) pe care au fost anuntati si alti artisti. Publicul din Iasi a fost indus in eroare de la bun inceput. Ar fi de inteles si ar sta in firescul lucrurilor daca cei lezati ar anunta Oficiul de Protectie a Consumatorilor in privinta acestui caz.
La Bistrita, unde de asemenea in urma programului primit de la agentia VreuBilet.ro am anuntat concertul ca avand loc la Casa de Cultura Municipala, am aflat ulterior, ca urmare a interventiei jurnalistilor, ca reprezentii Casei de Cultura nici nu aveau cunostinta despre eveniment;
Similar s-a intimplat si la Craiova…
Informatiile trimise presei au fost eronate, jurnalistii fiind pusi in postura de a dezinforma, fara vina, cititorii pentru ca mai apoi, sa isi reediteze textele, ba chiar sa faca singuri “investigatii” pentru a afla de ce nu se mai sustine concertul in locatia anuntata; iata o alta dovada a priceperii, a ‘profesionalismului’ in organizare si a respectului aratat presei si publicului din partea agentiei VreuBilet.ro…
In prezent, agentia VreauBilet.ro ne datoreaza contravaloarea prestatiilor noastre in sase judete ( Galati, Bacau, Iasi, Suceava, Timisoara si Cluj ), cat si onorariul pentru concertul sustinut la Palatul Ghika in luna octombrie, suma fiind de ordinul miilor de euro;
In prezent, avocatul nostru a trimis o notificare agentiei VreuBilet.ro si, in functie de reactia acesteia, vom stabili daca acest conflict se va rezolva pe cale amiabila sau prin interventia organelor abilitate;

Regretam decizia de a fi incredintat agentiei VreauBilet.ro organizarea turneului, intrucat aceasta s-a ocupat cu dezinteres si neseriozitate de sarcinile ce i se cuveneau ca urmare a intelegerii dintre noi. Nu intelegem nici motivele care au stat in spatele propunerii lui Pepino Poescu de a prelua organizarea turneului, acum fiind evident pentru noi ca, daca am fi respectat traditia de a ni le fi organizat singuri - asa cum am facut-o din anul 2006 cu succes mediatic si financiar, lucrurile ar fi decurs mult mai bine pentru noi, dar in primul rind pentru fanii si sustinatorii nostri care au fost cei mai nedreptatiti in aceasta intimplare nefericita.
Blues/Jazz/Rock/Soul este muzica supravietuitorilor, asa ca noi vom canta in continuare, cu aceeasi dragoste pentru muzica si acelasi respect pentru cei care vin sa o impartaseasca alaturi de noi.


Citeste mai departe

Alte postari pe blogul A.G.B.L.O.G